Aanbod

Hoe kunnen we jou ondersteunen?

Loop je vast in je (werk)leven na een ingrijpende gebeurtenis, bijvoorbeeld kanker, een burn-out, verlies of kom je op een leeftijd dat oude patronen niet meer werken en de nieuwe er nog niet zijn?

Dan zijn wij daar, Bettina & Karin, gecertificeerde professionals van levender!

Door middel van verschillende trainingen en onze unieke formule 2-op-1 coaching krijg jij hernieuwde grip, (zelf)vertrouwen en een vitaliserende toekomst koers.

Zo hebben we speciale ebooks, online trainingen,  2-op-1 coachingstrajecten en zijn we in te huren als trainer.

Voor ieder een passende methode!

Benieuwd welke het beste bij jou past?

Groepstraining

Huur ons in als trainers!  Als duo hebben we samen meer dan 25 jaar trainings ervaring, onder andere als trainers bij De Baak.

 

E-book

Gratis EHBA ebook

Eerste Hulp Bij Angst: Speciaal voor mensen die kanker hebben of met kanker te maken hebben gehad.

2 op 1 coaching

Wil jij de wijsheid, ervaring en betrokkenheid van 2 gecertificeerde professionals, die elk hun eigen expertise inbrengen? Wij, Bettina & Karin,  werken als een multi-disciplinair duo en daar kun jij optimaal gebruik van maken. 

Online trainingen

Mentale Veerkracht: vergroot je veerkracht met Breinboetseren.

Mentale Veerkracht voor vrouwen die met kanker te maken hebben (gehad)

Expertise

Bettina Sari & Karin Tibben, gecertificeerde professionals:

Wij putten uit onze jarenlange ervaring als gz psycholoog, loopbaancoach en als senior trainer.

Als trainer van zeer uiteenlopende groepen en als psycholoog en als psycholoog en coach van met name werknemers bij grotere bedrijven en organisaties. Ook zzp’ers en particulieren kloppen bij ons aan.

In meer dan 20 jaar hebben we ruim 2000 mensen getrained | gecoached | begeleid

Ervaringen

Anco, 63 jaar, Politieman

Na de realisatie wat ik allemaal had meegemaakt, vanaf de diagnose kanker tot en met de operaties en revalidatie, kwam de mentale tik. Ik heb me lang verzet tegen hulp van buitenaf, vond dat ik het zelf wel moest kunnen verwerken. Ik sliep slecht en was heel onrustig. Uiteindelijk heb ik de stap genomen om hulp te zoeken. Zo kwam ik bij levender.

De 2 op 1 coaching, die ik volgde bij Bettina en Karin is een down to earth, met de voeten op de grond en tegelijkertijd diepgaand traject in een ongedwongen en ontspannen sfeer. Dit gekoppeld aan hun oprechte interesse en het onbevooroordeeld luisteren zonder dat ze afbreuk doen aan hun professionele distantie. Met deze ingrediënten zenden zij als het ware een toegangscode rond waarmee de deur in mijn hoofd/brein en hart werd geopend.

Wat ik ervaar als effect van het traject bij levender is meer rust en ik slaap beter. Vooral de rust wordt ook door mijn vrouw en zoon ervaren en zij merken ook dat het beter gaat en dat vind ik heel fijn. Natuurlijk heb ik nog weleens een dip, maar ik kom hier sneller en makkelijker weer uit en blijf er niet in hangen.

'Wat ik lezers graag nog wil meegeven is: 'Wacht niet te lang met het inschakelen van mentale ondersteuning. Pak het aan wanneer je eerste gedachten spelen dat het je zwaar valt. Wuif het niet weg en doe jezelf niet te kort. Je hoeft het niet alleen te doen en het brengt zoveel goeds.

lees hier in het magazine van Tegenkracht een uitgebreid interview met Anco over zijn proces en het traject bij levender

Vrouw, 41 jaar, Overheidsorganisatie

Via Tegenkracht heb ik in 2022 een traject 'Verwerken en Werken' gevolgd bij levender. Nadat ik een artikel had gelezen over levender en de begeleiding na kanker, herkende ik mijzelf hierin. Mijn interesse was gewekt, maar ik moest dan wel een flinke drempel over. De omschreven behandelmethode en informatie op de website gaven mij meteen vertrouwen.

Nadat de behandelingen voor kanker er voor mij op zaten ervoer ik heel plotseling allerlei emoties die ik even niet kon plaatsen. Ik had bijvoorbeeld ineens twijfels over hoe mijn werk weer op te pakken en te combineren met mijn privé leven. Ik wilde mijn werk en leven graag anders inrichten dan voor mijn diagnose, maar hoe wist ik niet.

Ik had behoefte om dit met iemand te bespreken die ervaring heeft op dit vlak, om te kunnen spiegelen. Door het artikel dat ik eerder had gelezen besloot ik dit levender mij deze ondersteuning hierin kon bieden en bij Bettina & Karin ervaarde ik hoe laagdrempelig zij werken. Inzoomen op mezelf, op een prettige manier, heeft me veel gebracht.

Op mijn werk kom ik meer voor mezelf op, ervaar ik meer regie. Mijn collega's zien en zeggen dat ook. In mijn privéleven ervaar ik veel meer het gevoel van vrijheid en rust. Het klinkt wellicht groot, maar ik zie het traject als een verrijking voor de rest van mijn leven.

Monique van Zuidam, 38 jaar, Ondernemer @MadebyMO

Wat een helderheid heb ik gekregen en wat geeft dat een rust en vertrouwen in mijn 'afterparty na kanker'. Van energiek en vol goede moed kelderde ik naar beneden. Negativiteit, een down gevoel, veel angst. Op advies van het ziekenhuis ben ik bij levender terecht gekomen. En die dames hebben echt zo'n enorm verschil gemaakt, ik volgde het coachprogramma 'Verwerken na kanker' bij hen. Ik ben (in hun online training) enorm veel te weten gekomen hoe het werkt in het brein en dus ook in mijn gekke hoofd. Eigenlijk is mijn hoofd nog niet zo gek als ik dacht. Ik handel nu veel sneller als ik in een neerwaartse spiraal belandt. Er is veel meer helderheid in mij gekomen en ook mijn partner en de kinderen merken dat.

De ‘millimeter-movement’ was voor mij ook een echte eye opener, hoe je met kleine stapjes groots resultaat kunt bereiken. De inzichten die Karin & Bettina mij gegeven hebben zijn zo waardevol voor de rest van mijn leven.

Marit van der Veer, 41 jaar, Onderwijskundige (zzp)

Wat een fijne ervaring, een traject van levender! Na mijn borstkankertraject worstelde ik met de directe en indirecte gevolgen van mijn ziekte: angst voor terugkeer, onzekerheid, vermoeidheid en verminderde energie, sombere gevoelens, een veranderd toekomstbeeld, moeite om mijn sociale contacten te onderhouden. Na wat omzwervingen kwam ik bij Bettina en Karin terecht en meteen voelde ik: híer moet ik zijn, dit past bij mij!

Elke minuut is zinvol besteed. In het traject was ruimte voor gesprekken, oefeningen  therapie (zoals EMDR). En niet onbelangrijk: we hebben veel gelachen, het was niet alleen maar zwaar.

Ik houd niet van vaagheid of zweverigheid en kan me niet overgeven aan (in mijn beleving) ‘vage’ opdrachten. Dus ik kreeg veel (wetenschappelijke) uitleg over hoe het werkt in het brein in het algemeen, en in mijn brein in het bijzonder.  Ik snap nu bijvoorbeeld heel goed hoe ‘angst’ werkt in mijn brein, en kan dus veel beter technieken toepassen om die angst (en mijn omgang met de angst) te beïnvloeden. ‘Breinboetseren’, noemen Karin en Bettina dat.

Ik heb veel aan het traject gehad. Natuurlijk is het geen wondermiddel en ben ik niet in één keer van ‘kankerdepressief’ weer ‘Marit 1.0’. Maar ik heb in levender wel grote en goede stappen kunnen zetten op weg naar een prima ‘Marit 2.0’. De angst en onzekerheid blijven, maar ik kan er beter mee omgaan. Ik heb mijn sociale leven weer opgepakt en geniet weer veel meer. Ík sta weer aan het roer.

Jan Pieter Peijs, 49 jaar, Sr. Medewerker Business Development

Bettina en Karin zijn betrokken en schuwen moeilijke of gevoelige boodschappen niet, daarbij blijven ze zeer zorgvuldig. En dat doen ze ook nog met gevoel voor humor! Het gaf mij de ruimte om mij kwetsbaar op te stellen en te werken aan mijn eigen ontwikkeling.  Ik kan hen als begeleider bij persoonlijke ontwikkeling warm aanbevelen!

Margreet

Ik heb de begeleiding van Karin en Bettina als magisch ervaren. Ze deden er persoonlijk echt alles aan om het voor mij zo goed mogelijk te laten zijn. Karin en Bettina hebben ook het lef om zaken in beweging te zetten door eerlijk en duidelijk te zijn.

Dus, wat een mooi, liefdevol en krachtig duo dat elkaar geweldig aanvult in ervaring en competenties. Een mooie mix ook van concreet en spiritueel zijn. Iets wat de wereld van vandaag nodig heeft!

Franka Eliens, 41 jaar, Senior Projectcoördinator

Karin & Bettina weten goed waar ze mee bezig zijn. De aanpak en samenwerking tussen Karin & Bettina heb ik als zeer prettig ervaren. Ze vullen elkaar goed aan, zijn flexibel in de samenwerking en voelen zich beide verantwoordelijk voor het eindresultaat. Daarnaast heb ik persoonlijk ervaren dat ze goed luisteren en kijken naar wat er individueel nodig is.

Opdrachtgevers: