Mentale Veerkracht

psychologische flexibiliteit op je werk en thuis
Ja, ik doe mee

cliënten geholpen

jaar ervaring

Maar wat verstaan wij eigenlijk onder Mentale Veerkracht?

We leven in een snel veranderende samenleving, waarin we voortdurend moeten schakelen. Hoe voorkom je dat je dichtklapt of overvallen wordt door stress? Onze geest met daarbij onze innerlijke criticus speelt hierin een belangrijke rol. Psychologische flexibiliteit is een belangrijke buffer tegen stress. Maar wat verstaan we eigenlijk onder mentale veerkracht? En hoe vergroot je die? De flexibiliteit om zaken vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. 

Wist je dat je hersenen werken als klittenband bij negatieve ervaringen, maar als een teflon laag bij positieve ervaringen?

De positieve ervaringen glijden makkelijk weg uit je geheugen. Stel iemand vraagt je aan het einde van de dag wat er goed is gegaan. Voor het antwoord hierop heb je meer tijd nodig dan wanneer jou gevraagd wordt wat er mis ging of beter kon.

Je doet voortdurend je uiterste best. En toch kan het voor je innerlijke criticus nooit goed genoeg zijn. De stem van je Innerlijke Criticus kan behoorlijk blijven ‘klitten’ in je hoofd.

‘Sometimes I am lying in bed at 4am, realizing I should have said something else in an argument I had in 2012’

Herken je dit?

N
Je werkt in een organisatie waar de zoveelste reorganisatie plaatsvindt en je voelt je niet meer zo wendbaar.
N

Anderen zeggen tegen je dat je zo negatief doet, je weet dat dit stiekem wel klopt, maar je hebt geen idee hoe dit te keren

N
Je innerlijke criticus zweept je op tot perfectionisme en dit maakt je streng naar jezelf en anderen
N
Op je werk heb je alles goed voor elkaar, je bent vriendelijk, past je aan, maar thuis heb je een kort lontje
N

Je houdt ervan om grip en controle te hebben. Meestal lukt je dat. Van het oncontroleerbare krijg je stress en word je angstig

Mentale Veerkracht Bettina en Karin

Vanuit onze jarenlange ervaring in coachen en trainen weten wij hoe uitdagend het kan zijn om vanuit Écht Persoonlijk Leiderschap te leven.

Meer dan 1000 cliënten hebben wij inmiddels begeleid en gecoacht. Wij, Bettina en Karin, hebben bij elkaar opgeteld ruim 40 jaar ervaring in het werken met mensen.

Wij weten als geen ander wat er nodig is, niet door jou te vertellen wat je precies moet doen.

Maar juist door je te helpen om jouw eigen manier te ontdekken in het omgaan met  stress, onzekerheid en de behoefte aan controle. En natuurlijk geven we hier en daar ook praktische tips.

‘Je moet het zelf doen maar niet alleen’

Dit gaat je ondersteunen en dit ga je leren in de training Mentale Veerkracht

In deze training delen we met jou alle laatste ontwikkelingen op het gebied van je brein en hoe dat werkt bij een mens.  Deze inzichten geven begrip en rust, want je snapt beter wat er met je brein en dus met jou aan de hand is.

En vooral krijg je krachtige oefeningen die je ondersteunen in je dagelijks leven. Op je werk en privé.

No worries, we gaan je niet vertellen, doe dit, doe dat (want dat is ook totaal niet ons ding), maar we laten je samen met ons in deze online training ontdekken wat voor jou het beste werkt. Met natuurlijk ook praktische tips en handvatten.

Je leert ontzettend veel over hoe je brein werkt en hoe je jezelf op een eenvoudige manier gerust kunt stellen. Hoe je van apathie weer tot actie kan komen of van veel onrust weer naar kalme en effectieve stappen gaat.

Het is zo jammer en pijnlijk dat veel mensen in hun eentje blijven worstelen, soms zelfs jaren lang. ‘Ik kan en moet het alleen kunnen.’ ‘Met de tijd zal het wel beter gaan met mij’. De stap naar een professional kan als te groot worden ervaren of de wachtlijst daar is enorm groot. Dat is precies de reden waarom wij deze training hebben ontwikkeld.

Dit levert de online training jou op:

N

Je weet precies hoe het werkt in jouw brein en lichaam en je kunt hiermee jezelf écht gerust stellen, waardoor ingewikkelde vergaderingen of social contacten je ontspannen afgaan. 

N

Je ontdekt welke gerichte stappen voor meer controle op je dagelijks leven je kunt nemen, op een andere manier dan je gewend bent. Dit geeft meer (zelf)vertrouwen en veel minder piekeren. 

N

Je verbetert de relatie met je eigen onrust en krijgt hierdoor meer vrijheid, rust & vertrouwen in contact met jezelf en met anderen zowel op je werk als thuis. 

N

Je weet op welke ondersteunende manier je met jouw energie om kan gaan, grenzen kunt stellen en hoe je juist vitale stappen kunt zetten

N

Je weet dat je het zelf moet doen, maar niet alleen. En deze training is een belangrijke stap in het ‘niet alleen’ doen en ontvangen van steun en dat smaakt naar meer. 

Ervaringen

Jan Pieter Peijs, 49 jaar, Sr. Medewerker Business Development

Bettina en Karin zijn betrokken en schuwen moeilijke of gevoelige boodschappen niet, daarbij blijven ze zeer zorgvuldig. En dat doen ze ook nog met gevoel voor humor! Het gaf mij de ruimte om mij kwetsbaar op te stellen en te werken aan mijn eigen ontwikkeling.  Ik kan hen als begeleider bij persoonlijke ontwikkeling warm aanbevelen!

Marieke Lustenhouwer, CliniClowns

Ik vind het interessant om mezelf te blijven ontwikkelen en ik verdiep me graag in verschillende onderwerpen binnen de psychologie. De inleidende video’s vormen samen met de opdrachten een moment van rust en inzicht. Ik word regelmatig overmand door emoties. De zin ‘jij hebt emoties, emoties hebben jou niet’ en het persoonlijke verhaal van Karin gaven mij een gevoel van troost en hoop. Ik kijk nu echt anders naar emotionele situaties.

Margreet

Ik heb de begeleiding van Karin en Bettina als magisch ervaren. Ze deden er persoonlijk echt alles aan om het voor mij zo goed mogelijk te laten zijn. Karin en Bettina hebben ook het lef om zaken in beweging te zetten door eerlijk en duidelijk te zijn.

Dus, wat een mooi, liefdevol en krachtig duo dat elkaar geweldig aanvult in ervaring en competenties. Een mooie mix ook van concreet en spiritueel zijn. Iets wat de wereld van vandaag nodig heeft!

Franka Eliens, 41 jaar, Senior Projectcoördinator

Karin & Bettina weten goed waar ze mee bezig zijn. De aanpak en samenwerking tussen Karin & Bettina heb ik als zeer prettig ervaren. Ze vullen elkaar goed aan, zijn flexibel in de samenwerking en voelen zich beide verantwoordelijk voor het eindresultaat. Daarnaast heb ik persoonlijk ervaren dat ze goed luisteren en kijken naar wat er individueel nodig is.

Henk de Wit, 52 jaar en Coach bij CliniClowns

Eerlijk is eerlijk. Ik was al weer vergeten dat ik me had opgegeven voor de training Mentale Veerkracht, maar wat fijn dat ik dat heb gedaan. Het voelt als de juiste training in de juiste tijd… Ik ervaar behoorlijk wat stress op het werk op dit moment. Mijn brein maakt overuren. Jullie online les gaf meteen inzicht in hoe het ook alweer werkt. Behoedzaamheid vermijdt creativiteit. Dat neem ik in ieder geval al mee na online sessie 1. Dank.

Wie zijn Bettina & Karin?

bettina sari

Life is not a problem to be solved but a mystery to be experienced’

 • Big geregistreerd GZ psycholoog, regiebehandelaar, trainer, pleegmoeder, partner van André
 • Directeur bij het Toon Hermans Huis Amersfoort. GZ psycholoog bij het HDI Helen Dowling Instituut. Senior trainer bij trainingsinstituut De Baak.
Karin tibben

Liever samen bruggen bouwen dan in je eentje verzuipen

 • Gecertificeerd loopbaancoach, trainer, partner van Berry, persoonlijke ontwikkeling junkie.
 • Ooit begonnen als intercedent, vervolgens trainer persoonlijke ontwikkeling onder meer als senior trainer bij De Baak, mede oprichter Schiphol College, diverse management functies bij Schiphol Group

Dit zijn de online sessies:

In 3 uitgebreide sessies nemen wij je mee in alle effectieve stappen naar mentale veerkracht. Psychologische flexibiliteit. Iedere online-sessie bestaat uit een videoles (met oa de nieuwste informatie vanuit de neuroscience) en praktische oefeningen. 

E

3 online sessies

E

3 uitgebreide video’s

E

Handig werkboek

E

Praktische oefeningen

E

Meditatie-adem-oefeningen

Online sessie 1: We nemen je mee in de werking van Het hoofd – denken. Van piekeren naar nieuwsgierigheid en ‘breinboetseren’. 

Online sessie 2:  We vertellen je over Het hart – voelen. Hoe je met je hart en adem jezelf gerust kunt stellen en het verschil tussen gevoelens en emoties. Sociale relaties en hoe je daar eenzaamheid in kunt ervaren. 

Online sessie 3: De buik – handelen. Hoe je met ‘de millimeter movement’ (zo noemen wij dat) hele effectieve stappen kunt zetten in jouw leven. Helemaal passend bij jouw energie. In het kort: jouw authentieke wilskracht ipv pushende wilskracht van de innerlijke criticus inzetten met behoud van energie.

Dit kun je verwachten

N

Geen vage tips, maar super concrete en praktische sessies, waar je meteen mee aan de slag kunt

N

Naast de praktische handvatten geven we je ook oefeningen die jou een route geven en inspireren in het dagelijks leven. 

N

Je krijgt veel waarde voor een hele lage prijs

N

Geen algemene theorie uit een boekje maar wetenschappelijk bewezen methodieken en oefeningen

N

Waardevolle training opgezet door een geregistreerde psycholoog en gecertificeerde coach

N

De tijd die deze training je kost levert je zeeen van tijd op, omdat je niet meer in discussie hoeft met je innerlijke criticus.

N

Je kunt de training oneindig vaak opnieuw volgen, want je krijgt onbeperkt toegang

De investering voor deze training is € 297 € 97,-

E

3 sessies via een online leeromgeving

E

Onbeperkt toegang

E

Videolessen en praktische oefeningen

🌳 Voor elke verkochte online training laten we een boom planten door #teamtrees 🌳

Veelgestelde vragen

Wanneer start de training?

Je kunt direct toegang krijgen tot de training

Voor wie is de online training?
 • Voor jong en oud, man en vrouw, als je te maken hebt met stress.
 • Voor als je losser wil komen van je innerlijke criticus
 • Voor als je het genoeg is geweest om er in je eentje mee ‘te worstelen’. Je bent er klaar voor om ondersteuning in te schakelen.
 • Je het lastig vindt of (nog) niet nodig vindt om aan te kloppen bij een psycholoog
 • Voor als je meer wilt léven ipv overleven
 • Je nieuwsgierig bent wat er mogelijk is om lekkerder en beter in je vel te zitten
 • Je op zoekt bent naar inzicht én praktische handvatten, om beter te functioneren in je werk
Hoelang krijg ik toegang tot de online training?

Je krijgt onbeperkt toegang zolang het programma bestaat.

(minimaal 2 jaar)

Wat levert de online training mij op?

Meer wijsheid en helderheid in je (beperkende) patronen, in gedrag en communicatie zowel voor op je werk als thuis. Meer grip en regie op je gedachten en emoties. De waardevolle effecten hiervan ga je merken op je werk en in je privéleven. Geen short cut naar geluk, geen vage tips, maar praktische handvatten en concrete oefeningen.

Kan ik hier financiering voor krijgen?

Op sommige trajecten via levender is een vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk. Dat is bij deze training helaas niet het geval. Ook worden cursussen en/of trajecten van levender soms vergoed door een werkgever. De meeste mensen die Mentale Veerkracht volgen betalen deze zelf.

Heb je nog een andere vraag?

 

Laat een bericht achter. Je krijgt op werkdagen snel een reactie!