Mentale Veerkracht na kanker - training

Meer rust en vrijheid & meer grip en vertrouwen,
in je leven na de behandelingen.

Voor als je verder wilt na kanker. De behandelingen heb je achter de rug. Je komt nu terecht in de zogenaamde ‘afterparty’ met de flinke kater daarna. Of je verblijft daar al een tijd. De oude ‘ikis er niet meer of ‘doet’ het niet meer, de nieuwe ‘ik’ is nog niet gevormd. Het overgangsgebied tussen waar je was en waar je heengaat. Het niemandsland noemen wij dat. Wel weten wat je niet meer wil, nog niet weten wat je wel wil. Periode van verwarring. In deze online training krijg je handvatten om je bij te staan tijdens deze ‘afterparty’.

Wist je dat je hersenen werken als klittenband bij negatieve ervaringen, maar als een teflon laag bij positieve ervaringen? Kan je nagaan wat er gebeurt in je brein als je de diagnose kanker en de daarop volgende behandelingen krijgt. Dat kan behoorlijk blijven ‘klitten’ in je hoofd.

Als patiënt heb je de taak om te doen wat nodig is om beter te worden. Je moet je verhouden met de mensen om je heen, naasten en professionals.

En je krijgt te maken met ongelooflijk veel ingrijpende keuzemomenten.

Wat een veerkracht heb je al getoond in dit proces! En dan, de behandelingen zitten erop…

Herken je dit?

N

Je hebt het proces van de behandelingen kranig doorstaan en voelt je nu met knikkende knieën in het dagelijks leven staan

N

Je loopt als een soort vreemde rond in je eigen leven ten opzichte van de mensen om je heen

N

Mensen vragen wel hoe het gaat en toch voel je je eenzaam met je eigen verhaal

N

Ook contact met lotgenoten brengt je niet meer datgene waar je behoefte aan hebt

N

Je hebt behoefte aan meer begrijpen, weten hoe het werkt zo’n proces na kanker

Mentale Veerkracht na kanker bettina en karin

 

Vanuit onze jarenlange ervaring in het werken met mensen met kanker, weten wij hoe uitdagend het traject na diagnose en behandeling is.

Meer dan 1000 cliënten hebben wij inmiddels begeleid en gecoacht. Wij, Bettina en Karin, hebben bij elkaar opgeteld ruim 40 jaar ervaring in het werken met mensen.

Wij weten als geen ander wat er nodig is, niet door jou te vertellen wat je precies moet doen. Maar juist door je te helpen om jouw eigen manier van omgaan met ‘afterparty na kanker’ te ontdekken. En natuurlijk geven we hier en daar ook praktische tips.

Jij bent uniek en hebt en vindt jouw eigen weg.

‘Je moet het zelf doen maar niet alleen’

Dit gaat je ondersteunen en dit ga je leren in de training Mentale Veerkracht na kanker

In deze training delen we met jou alle laatste ontwikkelingen op het gebied van je brein en hoe dat werkt bij een mens. En belangrijker: hoe dat werkt na kanker. Deze inzichten geven begrip en rust, want je snapt beter wat er met je brein en dus met jou aan de hand is.

En vooral krijg je krachtige oefeningen die je ondersteunen in jouw verwerkingsproces na kanker. Hoe je stap voor stap aan de slag kunt op een manier die bij jou past.

No worries, we gaan je niet vertellen, doe dit, doe dat (want dat is ook totaal niet ons ding), maar we laten je samen met ons in deze online training ontdekken wat voor jou het beste werkt. Met natuurlijk ook praktische tips en handvatten.

Je leert ontzettend veel over hoe je brein werkt en hoe je jezelf op een eenvoudige manier gerust kunt stellen. Hoe je van apathie weer tot actie kan komen of van veel onrust weer naar kalme en effectieve stappen gaat.

Het is zo jammer en pijnlijk dat veel mensen na kanker in hun eentje blijven worstelen. Soms zelfs jaren nadat de behandelingen erop zitten. ‘Ik kan en moet het alleen kunnen.’ ‘Met de tijd zal het wel beter gaan met mij’. De stap naar een professional kan als te groot worden ervaren of de wachtlijst daar is enorm groot. Dat is precies de reden waarom wij deze training hebben ontwikkeld.

Dit levert de online training jou op:

N

Je weet precies hoe het werkt in jouw brein en lichaam en kunt hiermee jezelf gerust stellen

N

Je ontdekt welke gerichte stappen jij kunt zetten in jouw proces na kanker

N

Je verbetert de relatie met je eigen onrust en krijgt hierdoor meer vrijheid, rust & vertrouwen

N

Je weet op welke ondersteunende manier je met jouw vermoeidheid om kan gaan en je juist vitale stappen kunt zetten

N

Dat je het zelf moet doen, maar niet alleen. En deze training is een belangrijke stap in het ‘niet alleen’

Ervaringen

Monique van Zuidam, 38 jaar, Ondernemer @MadebyMO

Wat een helderheid heb ik gekregen en wat geeft dat een rust en vertrouwen in mijn ‘afterparty na kanker’. Ik ben enorm veel te weten gekomen hoe het werkt in het brein en dus ook in mijn gekke hoofd. Eigenlijk is mijn hoofd nog niet zo gek als ik dacht. Ik handel nu veel sneller als ik in een neerwaartse spiraal belandt. Er is veel meer helderheid in mij gekomen en ook mijn partner en de kinderen merken dat.

De ‘millimeter-movement’ was voor mij ook een echte eye opener, hoe je met kleine stapjes groots resultaat kunt bereiken. De inzichten die Karin & Bettina mij gegeven hebben zijn zo waardevol voor de rest van mijn leven. 

Anco, 63 jaar, Politieman

“Na de realisatie wat ik allemaal had meegemaakt, vanaf de diagnose kanker tot en met de operaties en revalidatie, kwam de mentale tik. Ik heb me lang verzet tegen hulp van buitenaf, vond dat ik het zelf wel moest kunnen verwerken. Ik sliep slecht en was heel onrustig. Uiteindelijk heb ik de stap genomen om hulp te zoeken. Zo kwam ik bij levender.

Mentale Veerkracht na kanker geeft  ingrediënten die als het ware een toegangscode zenden waarmee de deur in mijn hoofd/brein en hart werd geopend.

Wat ik ervaar als effect van het traject bij levender is meer rust en ik slaap beter. Vooral de rust wordt ook door mijn vrouw en zoon ervaren en zij merken ook dat het beter gaat en dat vind ik heel fijn. Natuurlijk heb ik nog weleens een dip, maar ik kom hier sneller en makkelijker weer uit en blijf er niet in hangen.

Wat ik lezers graag nog wil meegeven is: Wacht niet te lang met het inschakelen van mentale ondersteuning” 

Marit van der Veer, 41 jaar, Onderwijskundige (zzp)

Wat een fijne ervaring, een traject van levender! Na mijn borstkankertraject worstelde ik met de directe en indirecte gevolgen van mijn ziekte: angst voor terugkeer, onzekerheid, vermoeidheid en verminderde energie, sombere gevoelens, een veranderd toekomstbeeld, moeite om mijn sociale contacten te onderhouden. Na wat omzwervingen kwam ik bij Bettina en Karin terecht en meteen voelde ik: híer moet ik zijn, dit past bij mij!

Onderdeel van mijn traject was de online training: Mentale Veerkracht na kanker

Veel (wetenschappelijke) uitleg over hoe het werkt in het brein in het algemeen, en in mijn brein in het bijzonder.  Ik snap nu bijvoorbeeld heel goed hoe ‘angst’ werkt in mijn brein, en kan dus veel beter technieken toepassen om die angst (en mijn omgang met de angst) te beïnvloeden. ‘Breinboetseren’, noemen Karin en Bettina dat.

Wie zijn Bettina & Karin?

bettina sari

Life is not a problem to be solved but a mystery to be experienced’

 • Big geregistreerd GZ psycholoog, regiebehandelaar, trainer, pleegmoeder, partner van André
 • Directeur bij het Toon Hermans Huis Amersfoort, inloophuis voor mensen met kanker. GZ psycholoog bij het HDI Helen Dowling Instituut.
Karin tibben

Liever samen bruggen bouwen dan in je eentje verzuipen

 • Gecertificeerd loopbaancoach, trainer, partner van Berry, persoonlijke ontwikkeling junkie.
 • Ooit begonnen als intercedent, vervolgens trainer persoonlijke ontwikkeling onder meer bij De Baak, mede oprichter Schiphol College, diverse management functies bij Schiphol Group

Dit zijn de online sessies:

In 3 uitgebreide sessies nemen wij je mee in alle effectieve stappen naar mentale veerkracht, na kanker. Iedere online-sessie bestaat uit een videoles (met oa de nieuwste informatie vanuit de neuroscience) en praktische oefeningen. Ook delen we enkele oefeningen die al uitgevoerd zijn door andere cliënten van ons, ter inspiratie, herkenning en erkenning.

E

3 online sessies

E

3 uitgebreide video’s

E

Handig werkboek

E

Praktische oefeningen

E

Meditatie-adem-oefening

Online sessie 1: We nemen je mee in de werking van Het hoofd – denken. Van piekeren naar nieuwsgierigheid en ‘breinboetseren’. Hoe dit werkt na kanker. Wellicht merk je dat je hoofd het niet meer ‘zo goed doet’ of ‘anders doet’ als voordat je kanker kreeg.

Online sessie 2:  We vertellen je over Het hart – voelen. Hoe je met je hart en adem jezelf gerust kunt stellen en het verschil tussen gevoelens en emoties na kanker. Sociale relaties en hoe je daar eenzaamheid in kunt ervaren. Je moet het zelf doen maar niet alleen.

Online sessie 3: De buik – handelen. Hoe ‘de millimeter movement’ (zo noemen wij dat) hele effectieve stappen kunt zetten in jouw leven. Helemaal passend bij jouw energie (vermoeidheid). In het kort: jouw authentieke wilskracht ipv pushende wilskracht inzetten met behoud van energie.

Samengevat dit kun je verwachten

N

Geen vage tips, maar super concrete en praktische sessies, waar je meteen mee aan de slag kunt

N

Naast de praktische handvatten geven we je ook oefeningen die steunen en inspireren in jouw leven na kanker  

N

Je krijgt veel waarde voor een hele lage prijs

N

Geen algemene theorie uit een boekje maar wetenschappelijk bewezen methodieken en oefeningen

N

Waardevolle training opgezet door een geregistreerde psycholoog en gecertificeerde coach

N

De training vraagt ongeveer 12 uren van je tijd. En je kunt steeds terugkijken

N

Je kunt de training oneindig vaak opnieuw volgen, want je krijgt onbeperkt toegang

De investering voor deze training is € 297,- € 97,-

E

3 sessies via een online leeromgeving

E

Onbeperkt toegang

E

Videolessen en praktische oefeningen

🌳 Voor elke verkochte online training laten we een boom planten door #teamtrees 🌳

Veelgestelde vragen

Wanneer start de training?

Je kunt direct toegang krijgen tot de training

Voor wie is de online training?
 • Voor jong en oud, man en vrouw, als je te maken hebt gehad met kanker.
 • Voor als je klaar bent met je behandelingen, onlangs of als dat al (enkele) jaren geleden is.
 • Voor als je het genoeg is geweest om er in je eentje mee ‘te worstelen’. Je bent er klaar voor om ondersteuning in te schakelen.
 • Je meer wilt naast je lotgenoten groep
 • Je door wilt met je leven, van overleven naar leven
 • Je het lastig vindt of (nog) niet nodig vindt om aan te kloppen bij een psycholoog
 • Je op zoekt bent naar handvatten voor jou en je leven die goed bij je passen nadat je behandelingen voor kanker erop zitten.
 • Je nieuwsgierig bent wat er mogelijk is om lekkerder en beter in je vel te zitten
Hoelang krijg ik toegang tot de online training?

Je krijgt onbeperkt toegang zolang het programma bestaat.

(minimaal 2 jaar)

Heb je nog een andere vraag?

 

Laat een berichtje achter. Je krijgt op werkdagen snel een reactie!